Waardering en erkenning op de werkvloer verhoogt het engagement

Hebt u de wielerwedstrijden De Ronde van Vlaanderen & Paris Roubaix gezien? Dan zijn u ongetwijfeld de duizenden supporters langs de weg opgevallen. Zoveel volk dat enthousiast de renners toejuicht. Ze zouden voor minder wat harder duwen op die pedalen.

Op de werkvloer is het net zo. Een blijk van waardering doet wonderen. Ok, het mag dan wat minder luidruchtig zijn dan in de koers, het is zeker even effectief. Medewerkers die regelmatig erkenning en waardering ontvangen van hun direct leidinggevende gaan beter presteren, zijn gemotiveerder en blijven langer bij de organisatie.

Hoe komt dat nu? Wel, de behoefte om gewaardeerd en erkend te worden, is een fundamentele behoefte van de mens. We leven op als we het gevoel hebben dat we er echt toe doen. Dat positieve gevoel zorgt ervoor dat we ons nog meer inzetten. Het geven van waardering is dus een van de belangrijkste managementtechnieken. 

Zin om de theorie in de praktijk om te zetten? Markeer dan donderdag 19 april in uw agenda: Management Assistant Day. Profiteer van die gelegenheid om uw Management Assistant te bedanken voor zijn of haar inzet. Een bloemetje kan, maar misschien zegt dit cadeautje van Proud Projects nog veel meer: 12 complimentenkaarten én een fraai complimentenboekje om helemaal vol te schrijven met die welverdiende complimenten.

tina fabry