AANVAARD COMPLIMENTEN

Het was niet zo snel...

In april ben ik een halve marathon gaan lopen. En je moet weten, ik ben geen loper. Totaal niet. Runners high? Nooit ervaren. Het is vooral hard labeur voor mij.

Had je me een jaar terug gezegd dat ik ooit een wedstrijd zou lopen van 10 km dan had ik eens goed gelachen. Laat staan een halve marathon. Maar ik deed het toch. En ja, ik was trots. Omdat mijn prestatie, 21,097 km lopen, in mijn ogen beter was dan wat ik ooit had kunnen dromen. Ik was echt trots toen ik die meet overliep!....ook al liep er samen met mij een 78-jarige man de streep over….

En toch… toen na afloop de mensen me een compliment gaven… weet je wat ik toen zei? Oh…’t was eigenlijk niet zo snel. Ik zei niet: dank u, ik ben ook trots op mezelf. Nee. Ik zei: ’t was eigenlijk niet zo snel…

Herken je dat zelf? Iemand geeft je een compliment, en jij weet niet hoe te reageren? Iemand is trots op je, en jij minimaliseert je prestatie? Of je negeert het compliment of erger nog, je haalt jezelf direct neer?

Ik ben duidelijk niet de enige die er zo onhandig mee omgaat. Weinig mensen aanvaarden een compliment of een blijk van trots. 

Wel, vanaf nu kan je dat wel. Heel eenvoudig. Leer deze woorden. Dat moet lukken:

Bedankt voor dat compliment.
Dat is het. Niets meer!

Bedankt voor dat compliment.
Laat me weten of het je lukt!